Stupi Verticali

stupi-verticaliStupii sunt poate cea mai importantă componentă în activitatea de apicultor, de aceea trebuie să îi acordăm importanța cuvenită. Există două categorii: stupi de albine verticali și stupi de albine orizontali.

Stupii de albine verticali sunt realizați din cherestea uscată de rășinoase, în cadrul atelierului propriu din jud. Buzău, de meșteri cu o îndelungată experiență și dăruire, în urma unui proces meticulos, în care detaliile primesc atenția cuvenită. Stupii de albine verticali se pot configura cu fund antivaroua sau fix, cat sau magazie de 1/1,3/4 sau 1/2, capac cu tablă și podișor hrănitor.

O scurtă istorie

În nordul munților Alpi și în Caucaz erau utilizați bușteni așezați vertical, în unele zone existând chiar și o ușă laterală. Administrarea stupinei era mult mai restrictivă în cazul utilizării stupilor verticali în comparație cu stupii orizontali de la care mierea putea fi extrasă ușor fără a fi nevoie ca albinele să fie omorâte. În cazul stupilor verticali care nu aveau prevăzută o ușă laterală, albinele erau cel mai adesea omorâte prin asfixiere sau prin afumare cu sulf. Apicultorii din Anglia erau sfătuiți să ierneze stupi de greutate medie, iar mierea era recoltată de la stupii grei și de la cei ușori. Metodele de extracție a mierii utilizate în jurul anului 1.500 nu mai necesitau omorârea albinelor. Deasupra sau dedesubtul stupului se utiliza o extensie în care albinele adunau mierea sau în timpul culesului albinele erau dirijate înspre un alt stup în care colectau mierea.

Progresul științific

În perioada anilor 1600-1700 științele au cunoscut o dezvoltare considerabilă, iar în domeniul apiculturii, progresele au fost făcute între anii 1568 și 1792, în special în domeniul biologiei. În 1800 se cunoșteau deja realități de bază despre comportamentul, anatomia și fiziologia albinei europene, Apis mellifera. Substanțele produse de albine erau diferențiate de cele colectate de ele: puietul și ceara erau produse în stup; nectarul, polenul și propolisul erau produse de plante și colectate de la ele de albine. Adesea, cunoștințele nu erau răspândite în afara Europei sau în afara locului unde erau descoperite, de aceea se întâmpla ca aceeași descoperire să fie făcută mai târziu într-o altă parte a lumii. În general, noile cunoștințe erau teoretice, iar dezvoltarea majoră în apicultura practică a început în jurul anului 1850 în America de Nord.

Dacă doriți cei mai buni stupi verticali de vânzare, atunci site-ul nostru este locul potrivit.  stupii-verticali Oferta de Stupi Verticali și utilaje apicole pe site-ul nostru dedicat

Utilaje Apicole – Vânzare Stupi Verticali

utilaje-apicole
Venim în întâmpinarea apicultorilor cu cea mai avantajoasă ofertă calitate-preț pentru vânzare stupi verticali și alte echipamente apicole.